JAG SKA BARA KOMMA IGÅNG FÖRST!

Jag vet inte hur många gånger jag har hört den kommentaren på middagar, cafén eller vid andra tillfällen när jag springer på människor, och jag vet att många kollegor har liknande erfarenhet. Jag kan förstå att kommentaren lätt slinker ut eftersom att mången träning framställs på ett sätt som gör att människor känner krav och förväntningar på sig.

Jag tror att det kommer av hur träningen mäts, bedöms och säljs i form av prestationer och visuella resultat.

Jag tror att ledare som kan vecka liv i nyfikenheten också skapar hållbarhet. Jag känner själv ett starkt behov att få vara nyfiken och inkännande i min träning eftersom mitt syfte numera är att må bättre i knopp och kropp, inte att prestera i ett antal övningar.

Så om du känner dig begränsad och osäker på att börja träna eller att ta ett nytt steg i din träning bör du sortera och reflektera över varför känslan uppstår. Ligger olusten i rörelsen eller i förväntningarna du har på dig. Tror du andra har förväntningar på dig? Vart kommer förväntningarna ifrån?

Min erfarenhet är att det är i förväntningarna som det skiter sig. Vi tror att vi ska göra saker på ett visst sätt för att bli accepterade. “Vi gör hellre sämre i grupp än bättre ensam”.

Jag vet att många som börjar reflektera på intentioner, beteende och självvalda sanningar snabbt inser att det finns massor av möjligheter att komma igång.

Ett av de bästa sätten är- SÄTT IGÅNG.

Att ta första steget öppnar upp för nästa steg. Om du ställer in dig på att vara på plats i träningen och väntar med att prestera har du ett sundare mindset. På mina utomhuspass dyker det ofta upp människor som snabbt vill lämna sin dåliga form. Dessa tröstar jag med: “du behöver inte prestera på ett speciellt sätt, bara bli ansträngd på ett allmänt sätt”. Bara av att byta ut prestation mot ansträngning har du som ledare inkluderat alla oavsett form och tidigare erfarenhet.

Om målet är att bli ansträngd kan alla välja att lyckas och svårast blir det för den som är vältränad.

Att inte orka en hel övning är alltså inte ett misslyckande, du blev bara klar lite tidigare.

Så skjut inte upp träningen. Börja och ha tillit till processen som sker när du börjar skapa sundare vanor…..

Ett annat tips kan vara att söka sig till inspirerande weekends fyllda med träning, god mat och likasinnade. Är det något som lockar har jag i skrivande två alternativ som du hittar om du trycker på knappen nedan:-)

Föregående
Föregående

VARFÖR HAR DU GUBBEN PÅ HANDEN?

Nästa
Nästa

UNIK TRÄNING!