VILL DU BLI KREATIVARE SOM INSTRUKTÖR?

Som uppskattad instruktör inspirerar du din aktiva, men vem inspirerar dig?

Vi på Moveoo har valt att specialisera oss på Inspiration i träning och i livet och vi vet att det inte alltid är lätt att vara på topp som instruktör. Vad vi lärt oss från instruktörer vi på olika sätt har kontakt med är att “man kör fast i tanken”. Givet att miljön påverkar våra tankar och därmed beteende är det lätt hänt att tankarna förblir de samma vecka efter vecka, månad efter månad. Därför lägger vi som jobbar med Moveoo lägger ner mycket tid på att hjälpa instruktörer med tankar och insikter som grundar sig på det vi känner till om människans utveckling och det som bekräftas från nutida hjärnforskning. Vad som kommer fram där är vikten av mönsterbrytare. Att medvetet bryta olika mönster bidrar till förändring i hjärnans plasticitet och hur dina neuroner skapar nya kopplingar mellan varandra. Dessa reflektioner ligger till grund för Moveoo’s utmanande ledarskap. Det är när vi utmanar oss som ledare som vi utvecklas och inspireras. För att nå ett nyfiket ledarskap som leder till kreativa pass använder vi oss av ett antal ledarskapsnycklar.

MÖNSTERBRYTARE

En av Moveoo’s viktigaste nycklar är just- mönsterbrytare. En nyckel som utmanas av “lagen om enklare”. Du som ledare har en hjärna som är designad att skapa förenklingar vilket gör att du hela tiden dras till att göra det du gjort för att spara energi på olika sätt. Det innebär att du ständigt söker förenklingar. Är du omedveten om det blir du ständigt bättre på att göra det enklare för dig. Ibland kan det vara bra! Ibland kan det göra dig mer och mer ostimulerad, som när du leder pass. Det kan du råda bot på om du lär dig jobba medvetet och med mönsterbrytare. Du utmanar alltså naturen på ett naturligare sätt.

SKILLNAD PÅ SKILLNADEN

Vill du som ledare göra större skillnad för dina deltagare kan du utvecklas med reflektioner kring “intentioner- beteende och dess konsekvenser”. Du kan reflektera över om du instruerar ut något som är standardiserat/förpackat i övningar som presenteras i givna mönster/tidsramar- vad gör skillnad för deltagaren, vad utvecklar dig som ledare?

INSPIRATION

Det är när du som ledare “fastnat” i tanken som du saknar inspiration. Det innebär att du behöver nya tankar för att ändra ditt beteende. På Moveoo-utbildningarna får du som deltagare själv känna på hur ett nyfiket ledarskap får dig att känna lust. Med hjälp av kreativa lösningar blir du samtidigt medveten om dina förutsättningar, behov och alla möjligheter du har att utvecklas. En process som stimulerar hjärnan på ett hållbart sätt även utanför själva träningen.

Så vill du utvecklas, våga jobba med mönsterbrytare och ha tillit till processen;-)

Föregående
Föregående

Bör 40+ lyfta tungt?

Nästa
Nästa

LEDA BOXPASS, HUR SVÅRT SKA DET VARA?