LEDA BOXPASS, HUR SVÅRT SKA DET VARA?

Kärleken till boxningen har aldrig svalnat, även om jag inte sparrar mer än med mina stackars kunder numera. Men jag får jobba mer än så med boxningen eftersom allt fler instruktörer vill lära sig leda boxning. Och det glädjer mig även om  “riktiga” boxnings instruktörer knorrar på olika håll. Men jag tycker att reaktionen är lite osorterad. Boxning kan ledas i olika syften. Den som bedrivs av motionärer på gym är något helt annat än boxningen som bedrivs i klassiska boxlokaler. Om syftet med boxningen på gym är att deltagarna ska leka runt med rörelser som finns inom boxningen ser jag inget hinder i att instruktörer utan boxningserfarenhet leder pass. 

Jag hade ett roligt uppdrag för Stockholms Stad för ett par år sedan. Det fanns en utmaning i att boxningen “haltade” på olika pass runt om i Stockholms kommunala träningsanläggningar. Jag ombads analysera, reflektera och stabilisera kvaliteten på boxningen. När dagen kom och jag träffade alla instruktörer insåg jag snabbt att det inte var kunskapen som var felet. In kom etablerade och duktiga boxare och tränare som hade minst lika mycket kunskap, de flesta mer, än mig. När vi började prata och sortera i syfte och verkan insåg jag snabbt att de saknade en gemensam ram kring intention och ledarskap. 

I slutet av dagen var alla överens om att det viktiga var att deltagarna har en rolig upplevelse, svettats och får lite pepp. Att deltagarna skulle bli duktiga boxare var inte syftet vilket gjorde att ledarskap och dess syfte bytte ram till en som var gemensam bland alla instruktörer och som var fylld med mer lustfyllda och varierade boxningutmaningar, svett och mycket skratt. 

För dig som är sugen på att börja leda boxning, tveka inte. Kolla in mitt klipp där jag visar dig grunderna och samtidigt hur jag utvecklat boxningen till MoveooBoxning. Båda finns med i grundutbildningen med inomhusträning som vi håller i Stockholm och Göteborg i februari och mars.

Föregående
Föregående

VILL DU BLI KREATIVARE SOM INSTRUKTÖR?

Nästa
Nästa

Brist på karaktär och disciplin i onödan?