Nya rön kring Dopamin bekräftar Moveoo's strävan.

Andrew Hubert och hans forskarteam jobbar med psykologi och det som händer i vår hjärna. Jag gillar att lyssna på dem och Andrews Podcast kan ibland vara upp till 1.5 timme långa. De är i framkant och oftast väldigt intressanta.

I detta klipp pratar han om Dopamin som många kopplar till Målet. Kicken vi får när vi uppnått något! När Mål & Dopamin kopplas samman blir det ofta till en sanning för många eftersom tanke och beteende tenderar att flätas samman. Risken ligger i att vi ofta inte uppnår våra mål. Frågan fler bör ställa sig- var det fel på målsättningen eller prestationen?
“Är jag stark om jag lyfter en lätt hantel eller svag om jag lyfter en för tung?”

Vad som är intressant i sammanhanget är att man nu ser att dopaminet snarare har med strävan att göra. Helt i linje med hur vi jobbar nyfiket, utmanande och kreativt på ett tillåtande sätt inom Moveoo. Jag tycker också att det finns något naturligt i dessa rön. Givet att fasta mål som ligger i framtiden är ett mänskligt påhitt blir det lättare att förstå hur vi tidigare jobbat efter en strävan, i en riktning. Exakt vart vi ville hamna med vår strävan har vi aldrig fäst så stor vikt vid. Det var en “intefråga” för våra förfäder.
Vad som var viktigt var att vi försökte och kämpade på mot något som vi trodde skulle tillföra något bra.

Personligen tror jag att det är det som berörs i klippet som gör att så många säger att Moveoopasssen är svåra, jobbiga & roliga. Normalt ligger det motsättningar i dessa känslouttryck. Men i Moveoo nämns det i positiv anda just för att det är den nyfikna och kreativa strävan som driver oss fram i träningen.

Lyssna gärna på klippet och reflektera på vad som sägs. Du som känner till Moveoo och har tränat pass. Kan du känna igen något i resonemanget?

Föregående
Föregående

Framtiden är alltid före sin tid

Nästa
Nästa

En fråga till José- Hur gick din tankar när du utvecklade Moveoo?