En fråga till José- Hur gick din tankar när du utvecklade Moveoo?

Jag reflekterade över att vi aldrig haft så mycket kunskap, erfarenhet och tillgänglighet kring träning som vi har nu. Ändå så få som tränar och så många som gör det på ett sätt som inte överensstämmer med deras behov och önskemål. Dessutom insåg jag att många tränar för att de anser sig behöva det, inte för de vill- det ville jag ändra på. Därför utmanar Moveoo traditionella tankar och beteende i träning.

Själva fröet såddes efter en händelse där jag efter ett besök på akuten fick diagnosen- allergisk reaktion framkallad av stress. Detta hände i en tid då jag ägde ett stort gym på Södermalm. Jag var en tränare som fick träna elitidrottare, vara med i TV och tidningar och jag var precis där jag ville vara i livet med sambo och barn. Ändå orkade jag inte med min vardag.

Det fick mig att fundera över hur stark jag egentligen var. Trotts att jag var en man som var bra mycket starkare än genomsnittet räckte min styrka tydligen inte till. Det blev månader av reflektioner och tankar kring hur jag skulle kunna påverka mitt mående med en annan syn och ett nytt beteende kring min träning.

Det jag själv provade använde jag också på mina kunder och på de lag jag tränade vid tillfället. Ganska snabbt såg jag skillnad i deltagarnas attityd och resultat.

Det blev, och är, en nyfiken och kreativ tid där väldigt mycket diskuterades och prövades på mina deltagare och med mina tränar kollegor. Och den nyfikna kreativiteten är än idag en bärande hörnsten i Moveoo.

Och sedan denna tid, fram till dags datum, är strävan fortfarande att med ett nyfiket och kreativt ledarskap skapa en träning som utmanar på ett naturligare och mer tillåtande sätt än det som generellt presenteras i den klassiska styrka/fysträningen. Till min hjälp har jag en växande skara Moveooinstruktörer som är ute och leder en utmanande och samtidigt tillåtande och mer lustfylld fysträning. Det ökade intresset märks också på vår Coach-TV där en del kanaler innehåller färdiga pass med olika redskap. Det är uppenbart att fler och fler upptäcker hur varierad och effektiv hemmaträningen kan göras om den görs på rätt sätt och av rätt anledning.

Under december gör vi om hemsidan samtidigt som vi färdigställer vårt nya- Moveoo Network. Ett forum för dig som vill inspireras och utvecklas i din träning och allt som tillför en sundare livsstil. Moveoo Network vänder sig till dig som aktiv ooch dig som vill vidareutvecklas som instruktör.

Föregående
Föregående

Nya rön kring Dopamin bekräftar Moveoo's strävan.