Uteträning v/s inneträning- vilket är bästs?

Mycket blir onekligen lättare när det blir ljusare och varmare ute. Som att träna ute.

Givet att många har upplevt sig begränsade av alla olika restriktioner och den sammankopplade isoleringen verkar intresset vara större än någonsin för uteträningen.

Sunt och naturligt kan tyckas. Men utetränignen blir inte sundare och naturligare än du gör den. På Moveoo gillar vi som bekant att reflektera över det mesta som har med träning och vårt välmående att göra. Så även kring uteträningen. Om träningen som görs ute görs på stabila plana underlag, med skor på fötterna och i isolerade och statiska övningar- Vad är det då som gör skillnad?

En intressant fråga som vi på Moveoo delar, och reflekterar över, med individer och med grupper.

I våra samtal enas de flesta över att det är vårt förhållningssätt till olika miljöer som sätter kvalitet.

En armhävning är lika “naturlig” inne som ute. En knäböj som gör ute på samma sätt som den görs inne ger samma resultat.

Naturligare blir träning av naturligare rörelser där vi utmanar hela kroppen på ett sätt som påminner mer om rörelserna som skapade våra färdigheter. Gör vi det i en miljö som påminner mer om den som människan utvecklades i så har vi tagit ytterligare ett steg i en naturligare riktning.

Liknande insikter gör att instruktörer som leder Moveoo’s utefys strävar efter att skapa rörelser på underlag som inte är jämna och balanserade. Där tillåts den aktiva jobba med kontroll inifrån och ut u sträva att stärka funktion och bygga styrka. För att skapa fler naturligare utmaningar arbetar en Moveooinstruktör gärna med enkla redskap som gummiband, sandsäckar och käppar i träningen. Det gör att instruktören kan skapa en unik träning där core, händer, skuldror kan utmanas med övriga kroppen på ett naturligare och effektivare sätt än om den aktive begränsas till klassiska övningar med kropp och i utegym.

På denna länk bjuder vi på ett stort antal övningar med gummiband och med sandsäcken som du som aktiv, eller ledare, direkt kan börja använda i träningen. Tipsen är från en Youtube kampanj där vi inspirerade aktiva för någon sommar sedan men övningarna är lika gångbara nu som då.

Är du som instruktör intresserad av att inspiration och vidareutveckling håller vi nästa öppna utbildning 18 Juni i Stockholm, Skanstull. En maxad dag som vi fyller med övningar och reflektioner på dess vidareutveckling i en naturligare miljö. Redskap som används under dagen är gummiband, käppar, sandsäckar och kroppen.

VIll du boka eller har frågor görs det på info@bodiesinmotion.se


Föregående
Föregående

Effektiv semesterträning med gummiband som blir av!

Nästa
Nästa

Vad är värdet av att träna?