DAX FÖR VECKA TRE! VECKAN DÅ MÅNGA KOMMER AV SIG I SIN TRÄNING.

Om du känner att dina nysatta löften börjar att svaja är du långt ifrån ensam. Det är som sagt lättare sagt än gjort att verkställa beteendeändringar. Barn, virus, jobbet som börjar rulla igång och andra saker som gör att det är lätt att ramla tillbaka i gamla hjulspår, de invanda som du vill ändra på. Men inget är egentligen “förstört” och inget behöver vara ett misslyckande. Kommer du på dig med “ursäkter” som drar dig bort från dina tänkta förändringar kan du fundera över om du gjorde dina tänkta förändringar tillräckligt attraktiva.

Det är en väldigt detalj för att känslan i en tänkt förändring kan hjälpa dig bort från oönskade beteenden. Vad jag gör, och rekommenderar mina kunder är att se min önskade förändring i fem punkter.

NÄVEN OCH DESS FEM FINGRAR.

Varje punkt ska vara en positiv känsla kopplad till förändringen. Öppna din hand, spreta med fingrarna, sätt en känsla på varje finger. Varje morgon öppnar du handen och tittar på respektive finger och påminner dig om tillståndet du vill uppnå. På kvällarna gör du samma sak men nu reflekterar du över hur dagen. Hur gick det för varje finger och dess uppgift? Det magiska uppstår när du sätter vanan och därmed påminner din hjärna om hur du vill känna och vad du tror behöver göras för att nå dit. I denna enkla modell tränar du dig allt bättre och bättre på att analysera och agera under dagen. Bli inte förvånad om du snabbt märker hur dina tankar förändras och därmed ditt beteende. Men tro inte att det ska gå enkelt. Livet kommer garanterat testa dig vilket är meningen med det som händer i livet.

När du reflekterar på kvällen kommer du behöva reflektera över det som inte gick och hur du ska få det att fungera bättre i morgon… Steg för steg blir du allt effektivare och det tar mindre och mindre kraft.

Föregående
Föregående

Vad händer efter instruktörsutbildningen?

Nästa
Nästa

Glöm dina mål och löften  och börja fokusera på dina vanor.