Moveoostar Januari: Ewa Nilsson vinner en Casallboll

20190122_180407.jpg

Varje månad lyfter vi en deltagare som utmärker sig lite extra på, och omkring, Moveooträningen. Det handlar inte och att prestera hårt i träningen. Det handlar mer om att vilja utmana sig och samtidigt tillföra fler värden till de omkring träningen. I Januari kommer vinnaren från Må Bättre i Borlänge.

Här kan du läsa Moveooledaren Nina Öhrn’s motivering.

“Ewa kommer alltid på Moveoopass. Det ska mycket till för att hindra henne. Hon bjuder alltid på leenden och skratt, hon bjuder på sig själv och hon vågar alltid utmana sig själv! Ett litet "hoppsan" blir det ofta :-) Genom att vara nyfiken har hon upptäckt hur mycket hon faktiskt klarar och att hon utvecklas! Hennes sköna inställning och attityd bjuder hon alla i rummet på genom att peppa övriga deltagare- Härliga Ewa är en riktig

Moveoo-Star! Vi på Moveoo önskar grattis och skickar över en Casallboll till Ewa.

Det handlar om ett nyfiket och utmanade ledarskap!

Hittade ett gammal klipp från när jag deltog på ett häftigt arrangemang i Umeå! 3000 ungdommar , föräldrar och ledare pratade träning och en sundare livsstil. Moveoo gjorde stort intryck och idag är det många som följer Moveoo och som har valt att utbilda sig. Vill du också göra skillnad som ledare kan Moveooutbildningen vara helt rätt för dig. Där presenterar vi en träning som handlar om nyfikenhet, utmaning, ansträning före prestation. En formel som vi ser leder till lust att vilja fortsätta. Med redskap som bollar, gummiband, säckar, käppar vikter och kroppen öppnas en helt ny värld upp. Moveoo ska vara en träning som man har glädje av. På utbildningen får du ta del av varför, vad och hur det ska gå till. Vi syns där.

Jag tränar hjärna(n)

Screen Shot 2019-01-23 at 14.03.56.png

Är det något som trollbinder mig så är det fenomenet att vi gör så mycket för att vi kan, inte för att vi behöver det. Att vi trotts all kunskap om hur vi ska må bättre väljer sämre vägar i livet. Människan är verkligen ett extra ordinärt däggdjur som idag har akut behov av förändringar för att kunna fortsätta leva ett bra liv.

 Vill du också hålla dig så frisk, kreativ och glad som möjligt, men hindras av bristen på tid, resurser och kunskap? Då är en detta en workshop som kan komma att förändra ditt liv. Som deltagare får du med dig allt från insikter som grundar sig i människans utveckling till praktiska tips som du direkt kan använda när du tränar och i livet.

Workshopen utmanar traditionella tankar kring träning, ortopediska hjälpmedel och det som sägs leda till hälsa. Jose har en förmåga att förmedla verklighet och samtidigt väcka tankar på ett lättsamt och lustfyllt sätt. Idag åker Jose land och rike runt där han bland annat lustifierar arbetsmiljöer, håller workshops, och utbildar tränare.


Naknare än så här blir jag inte- smarta coretips

Naknare än så här blir jag nog aldrig i en video;-)

Bland de övningar ni önskar mest inspiration och tips kring är core den som sticker ut. Ni önskar smarta coretips, så här kommer smarta coretips. Kanske är det inte så konstigt att vi saknar inspiration och tips och kring smarta coretips när så många likställer coreträning med plankan. Det finns tillfällen då planka kan vara till hjälp, som vid viss rehab. Jag blir faktiskt rätt ledsen när jag ser unga friska människor som är i behov av rörelse ligga och krampa i en planka med blicken fokuserad på en "plank-app" i telefonen. Jag förespråkar core i rörelse eftersom det är vad core ska användas till, att skapa kontroll och stabilitet i rörelse. Jag hoppas att jag kan ge dig lite smara coretips i denna film.

Smarta coretips

 1. Stå på ett ben med liksidig kontroll på höften

 2. Sträva efter liksidigt kontroll i benlyftet, se käpptipset.

 3. Undvik puta eller krumna vid benlyft

Hör gärna av dig med feedback.

Träffa Nina Öhrn, en MoveooPro av rang.

Runt om i landet har vi en stor mängd Moveooledare som gör ett fantastiskt arbete. En del har det som en extra syssla, andra har det som ett heltidsjobb. Gemensam har alla att de vill bidra med tankar och ett görande som gör att människor mår bättre i knopp och kropp. De är alla ledare som praktiserar ett varierat och nyfiket ledarskap. Vi på Moveoo är glada och stolta över dem och vi älskar att följa deras framfart. Här får du chansen att bekanta dig med en av dem.

Attachment-1.jpg


Vår nyfikenhet har tagit oss till Nina Öhrn Olars på Må Bättre i Borlänge

Hur länge har du haft din tjänst/uppdrag på anläggningen? Jag har varit på Må Bättre Borlänge i 10 år som instruktör och de senaste 6-7 åren även som gruppträningsansvarig. Detta är utöver mitt fasta dagtidsarbete.

Varför sökte du dig till ledarjobbet? Jag har tidigare hållt på med Step up, men sedan haft flera år av uppehåll kommit igång igen! Jag fick frågan och kände att det vore kul att leda klasser igen så jag tackade ja! Därefter har det rullat på kan man säga. Jag gillar att driva framåt och utveckla. 

Hur många pass har du under en normal vecka? Det varierar, men oftast 3-6 pass.

Vilka pass leder du? Jag är utbildad i och leder regelbundet Moveoo, Body Combat, Kettlebell, Crosstrainer cardio och Tabata. Jag är även utbildad i Forza, vilket jag numer lägger in extra . Jag hoppar in ibland och täcker i en del andra klasser, som  bygger på olika styrkeformer eller intervallträningsbaserade.

Fullt upp alltså. Vad hoppas du uppnå med ditt ledarskap? Jag vill inspirera till att träning är kul och att kan vara en del av livsnjutning och välmående. Jag vill att människor ska kunna utvecklas och våga prova samt att träningen ska kunna få vara en fristad i livet, från vardagen eller annat i livet som ibland är tungt. 

Apropå livet och vardag. Vi kan konstatera att vi aldrig förr haft så stora kunskaper, erfarenheter, resurser och tillgänglighet kring träning och hälsa som nu. Ändå ser vi att sjukskrivningar ligger nästan på dubbla nivåer jämfört med för 10 år sedan. Den mentala ohälsan sägs ligga bakom en stor del av sjukskrivningarna. Hur tror du träningen bättre kan överensstämma med våra behov av att må bättre i framtiden? Jag tror att vi behöver se träning och fysisk aktivitet som en del av vårt liv. Att träning inte ska vara en bestraffning för att vi ätit något tex. Jag tror även att vi behöver prata mer om att träning inte bara måste vara måsten, kravfyllt och förenat med pekpinnar. Visst kan vi ha hjälp av pushning och hjälp av att lära oss korrekt utförande, men ibland är det en hårfin gräns till att uppleva misslyckande. Jag tror även fler röster behöver höras som talar bort ifrån kroppshets, snabba lösningar, magrutor etc. Att träna för hälsa och hållbarhet under hela livet snarare än enbart det kosmetiska. Att även prata om värdet av fysisk aktivtet för att minska stress, förbättra sömn, förbättre/motverka nedstämdhet etc.

Sunda tankar som vi vet att du förmedlar till dina deltagare. Vi hoppas att fler får läsa dem nu. Du, i skrivande stund har vi fortfarande ingen regering i vårt land. Om du skulle ta initiativet och slå dig fram och bli friskvårdsminister- vad blir dina 3 första åtgärder?

1, Aktiva arbetsplatser inklusive skolor - Att erbjuda möjlighet till rörelse på betald arbetstid i form av friskvård eller att röra sig på sitt kontor/arbetsplats. Det kan vara att erbjuda bollar istället för stolar, att utrusta alla rum med gummiband, ha walk and talk möten, promenad, yoga etc etc

2, Mer förskrivelse av friskvård/fysisk aktivitet på recept såväl vid somatisk- som psykisk problematik och att låta valfriheten på var man använda sitt recept vara bredare och innefatta fler olika former av aktivitet

3, Att alla kommuner ska bygga upp alternativ för rörelse, tillgängligt för alla oberoende av var i kommunen man bor eller vilka ekonomiska förutsättningar man har. Tex utegym, skridskobanor, klätterställningar, promenadstråk med upptäcktsfärder, etc.  

Nu vill man ju rösta på dig till nästa val ha ha. Vad kan dina medlemmar /deltagare förvänta sig från dig under 2019? Att jag kommer fortsätta inhämta inspiration så att jag kan ge vidare till dem! Roliga och utmanande upptåg av olika slag!

Till sist- vad känner du att Moveoo har tillfört till dina pass och i din ledarroll? Det har tillfört att jag kan på ett tydligare sätt lämna ansvar till deltagarna och låta dem upptäcka sin egen träning. I vissa klasser behöver jag vara noga med teknik, men jag försöker ändå förmedla det tillåtande i att vi är olika och kommer göra olika. Jag kan vara tryggare i att det är ok att vara som jag är -  hitta på efter hand utifrån vilka jag har med och att variera mycket, låta kluriga rörelser blandas med tunga rörelser och att låta så mycket kropp som möjligt vara med hela tiden. 

Tack för att du tog dig tid och svarade på mina frågor Nina. Och TACK för att du vill vara en av oss. Du gör stor och positiv skillnad i hur människor mår och lever sina liv, det är inte alla som kan, och har den förmågan.

Vi hörs- Jose

Att inte återupprepa skapar kreativitet!

Det är så många som kämpar med att komma igång med sin träning… igen. Det är ett klassiskt fenomen som vi förväntar oss nu. Många börjar, få överlever tre månader i tränings och gymmiljön. Kanske är det inte så konstigt när vi tittar på hur vi förpackar träningen. Det är dags att tänka nytt, det är dags att revolutionera våra tankar och skaffa oss ett nytt beteendemönster- att skaffa oss sundare vanor.

Det finns praktiska tips som du direkt kan använda dig av om du vill kicka igång din kreativitet när det kommer till träning och hur du ska bli aktivare i din vardag. Kolla på mitt klipp, reflektera och kommentera.

Efter Megaformer- Jäklar i gatan så det känns!

Jocke- min min Megaformerinstruktör.

Jocke- min min Megaformerinstruktör.

Det var med ett skönt pirr i magen jag gav mig iväg för att prova på Megaformer på- Becore, Tulegatan/Stockholm.

Hört mycket bra om passet och jag var väldigt nyfiken på om träningen skulle passa mina behov av att balansera upp mina obalanser jag bär med mig från mitt sargade knä.

Jag fick ett mycket trevligt välkommande i receptionen och ett par sockeplast med små plastduttar under. Väl inne i salen tog Jocke hand om mig. Han gick igenom den träningsbrits som de närmaste 50 minuterna skulle utmana mig å det jävligaste. Det var massor av handtag, fjädrar, gummiband och lösa delar som rörde sig. Min förta reflektion var att det påminde om en Pilatesbrits. När vi väl kom igång gick det under. Inte så att övningarna gick fort, tvärt om. Allt skulle gå i "slow motion". Men intensiteten, flowet, var konstant. Snabbt insåg jag att jag gick ut för hårt. Trotts mina inledande intentioner om att prova, ta det lugnt, inte stressa iväg ände jag snabbt vad det var frågan om. I Megaformer-passet fick man verkligen tid att hitta rätt i position och rörelse. Det dröjde inte lång stund innan jag började svettas som en tok, strax efter kom skakningarna. Långsam, långsamt fick man ta sig igenom övning efter övning och efter passet slog dopaminet i taket. Riktigt skönt pass där jag känner mig ordentligt genomarbetad. Visst fanns det någon rörelse där knä och höft sa ifrån, där jag inte orkade ligga kvar och nöta. Men upplägget på passat gjorde att jag enkelt kunde anpassa det efter min förmåga utan att jag störde eller inverkade på någon annans träning.

Skriver detta på morgonen efter passet. Så jäkla skön känsla i kroppen. Detta gör jag om, förmodligen något pass i veckan. Ger passet 4 av 5 möjliga Moveoo- M.

(Ville inte rigga kameran på passet så jag tog lite filmer från deras Instagram-konto)

Friskis & Svettis-boxning & Moveoo

37199684-9394-471d-8fcf-2775b175b674.JPG

Det är inte bara aktiva och deltagare som behöver inspiration. Det är minst lika viktigt för oss som leder passen. Det vet man naturligtvis om på Friskis & Svettis varför man regelbundet jobbar med vidareutveckling för sina duktiga ledare. Det är alltid roligt att få komma till Friskis oh hålla olika inspirationsevent. Ledarna är inte bara duktiga. De är ödmjuka, engagerade och alltid glada. Klart det blir roliga event då!

Denna gång kom förfrågan från Stockholms boxningsgäng. Man står inför vissa förändringar inför 2019, och det var att dags att presentera strategin. Min uppgift handlade om att lufta fram tankar och idéer kring den traditionella boxningen och det jag utvecklat kring MoveooAerobox.

Av den rikligt positiva feedback jag fått landade mitt event väldigt bra. Nu blir det spännande att följa utvecklingen på Friskis boxningspass under 2019. Är du medlem på Friskis, eller funderar på att bli, missa inte deras boxningspass.

fea36ce2-860f-4405-be7f-135a0016e576.JPG
66473cc4-3f02-4f6d-a40c-929754e6f9fa.JPG
02d4325b-f015-42ad-80b9-1588d650abed.JPG
dd394d6d-fbe0-4737-b418-2198f5174a78.JPG
a53da508-7a26-46f6-848d-b5ab7aea9893.JPG
1f06eedb-d17f-4803-905b-712c55ae2140.JPG

Bra ryggträningstips!

Ryggen är vår stam vilken vi är beroende av när vi ska hålla oss upprätta. Så när den inte är på topp, eller är skadad blir livet jobbigare. Det kan vara från "trötthet" till ryggskott. Ofta kommer våra ryggkrämpor från ett passivt leverne. Men de kan också komma för att vi använder ryggen, armar, ben på ett tokigt sätt.

Ryggtips!

Bästa botet är en aktiv vardag och en klok och anpassad träning. Här tipsar jag dig om två riktigt bra "tänk" inom ryggträning. Titta igenom inslaget och prova dig fram. Dela gärna till behövande och återkom gärna med frågor.

Vlogg- Reflektion är ett måste.

Det finns det ett generellt råd som jag ger till alla som på olika sätt vill lyckas och det är att reflektera. Utan reflektion ingen utveckling som är långsiktig och lyckad. Har du tider där du kan reflektera över vart du är och vart du vill?

 

Tips!

 1. Fundera över vart du är.

 2. Fundera sen på vart du vill. Kan ta tid, och det är det värt.

 3. Skriv sen upp fem punkter som du tror för dig dit.

 4. Jobbar med dem under veckan.

 5. Se över hur det går en gång i veckan och var inte rädd för att korrigera och justera punkterna.

Värja dig!

IMG_4328.jpg

Du vet att det kommer, för det gör det varje år vid denna tidpunkt. Jag tänker på alla påtryckningar som ska få dig att komma i form, hitta ditt sanna jag och börja ett bättre liv. Inget fel i det, men varför har du inte gjort det tidigare, vad ska du göra för skillnad nu?

Säg inte- sätta mål! Mål som syftar till att skingra “bruset” tenderar ta med sig allt av värde i livet också. När man ser till ett klassiskt satt mål ska det bidra till en fokus och målinriktning som gör att man går rakt fram. Absolut effektivt, gör det på jobbet, men inte i livet. Mål är ett mänskligt och förödande misstag som bygger på att man ska bli bäst, vinna och en målinriktad utveckling. Att bara flyta fram anses flummigt, och det kan det bli.

Men vi vet att inget är svart eller vit, det är oftast en gråskimmer med olika nyanser.

Vill du göra skillnad i ditt liv så är det faktiskt bland det enklaste som finns. Det är betydligt svårare, om ens möjligt, att hålla fast vid allt. Allt är nämligen under förändring, varje dag är “skillnad”.

Till och med berg förändras över tid. Det coola är att du, till skillnad från bergen, kan vara med och påverka din förändring.

Du behöver alltså inte tänka i begränsat och målinriktat för det kommer ändå inte bli exakt som du planerar. Men med en rad beslut i rätt riktning kan du komma väldigt nära, det kan till och med bli bättre än du tänkt dig.

Nu är vi i tider som handlar mycket om form oavsett om den ska bli mindre, större eller bara omfördelas. Inget är fel med det om förhållningssättet är sunt. Och här kan man diskutera vad som är sund, naturligt och vad som är av människan påhittat. Klart är att många råd idag är kopplade till kommersiella syften. Saker ska säljas och influenser vill åt din gunst. Så har det inte vart så länge på jorden om vi ser till de senaste 30 000- åren. Förr, innan all kunskap och resurser skapade vårt överflöd, var besluten färre och det var enklare att förhålla sig till det som fanns omkring oss.

100% av tiden strävade vi fram med ett syfte- att överleva! Som art lärde vi oss långsamt och säkert hur vi skulle gå från apa till människa. Som individ gjorde vi på samma sätt när vi nyfiket utmanade oss i en miljö full av faror och möjligheter- och vi kan/bör använda samma strategi nu också.

Börja direkt med att fatta små beslut som leder dig i rätt riktning. Inga stora steg, bara små beslut som upprepas väldigt ofta.

På så sätt anpassar du dig och flyttar fram dina positioner utan egentlig ansträngning. Men det finns väldigt mycket som vill hålla dig kvar och rycka in dig på sidospår.

Idag hjälpte jag en dam med rutiner kring kosten. Hon ska byta ut små saker varje vecka. Dra ner viss mängd, och öka annan mängd. Vi mäter inte, vi sätter ingen tidsram- inga mål i siktet. Men hon vill känna sig lättare och friare i kropp och knopp. Så i takt med att kosten sakta förändras påverkar vi rutiner i mailkorgen, och i träningen. Små steg, anpassa, nya steg. Ständigt på väg fram. Listan med 5 energitjuvar ligger i telefonen, på jobbet och vid sängen.

Istället för ett målinriktat och mätbart projekt skapar vi en miljö och sunda vanor där livet levs sundare utan någon större ansträngning, krav och risk för att misslyckas (igen).

Här får du en enkel och mycket effektiv trestegsmodell som är organisk och evig i sitt återupprepande.

 1. Stanna upp

 2. Reflektera

 3. Ta ett nytt steg fram

(Återupprepa ofta. Kort varje kväll, länge var 3-4 vecka)

Nu är det nya året igång och jag ser fram emot ett år med frågor, möten och massor av häftiga resor. Vi syns och hör

Skrattet vi saknar!

Vi känner till fem sinnen och vi är nyfikna på det sjätte. De fem vi hitintills har hittat hjälper oss med att samla in information som vi sedan bearbetar till intryck som skapar känslor. Känslorna påverkar våra tankar och tankarna blir till vårt beteende.

Från en av mina resor med @topphälsamagazine

Från en av mina resor med @topphälsamagazine

Jag är uppväxt med att träning ska vara hälsosamt. Idag lever jag i en tid då kunskap, tillgänglighet och erfarenhet kring träning och hälsa flödar över. Ändå saknar vi så mycket.

Ser vi till allmäntillstånd och sjuktal så följer de inte samma positiva utveckling som den kring vår kunskap och erfarenhet. Det verkar som att överflödet trycker ner oss och vi känner oss vilsna och samtidigt håglösa. Fler än jag upplever att överflödet ökar den mentala o-hälsan. Det var liksom lättare förr när vi visste mindre.

Något är fundamentalt fel och det krävs nya och revolutionerande tankar som skapar nya göranden.

När vi släppte fram automatisering och robotar outsourcade vi samtidigt muskelkraften.

Vi tänkte att vi måste kompensera och vi börjar träna, vi började lyfta "skrot".

Idag tränar många sig till en helt onödig muskelkraft. Stora muskler behövs inte i vardagen. Men funktionella muskler som är i konstant rörelse mår vi bra av.

Nu är vi inne på nya spår där vi outsourcar spontana tankar, reflektioner, och kunskap på grund av.. Ja du vet vad.

Jag tror personligen att det är den absolut största anledningen till vår mentala o-hälsa. Så nu ska vi kompensera våra mentala tillkortakommanden och sjävhjälpsgurus och hjärnforskare bereds massor av utrymme i TV och övrig media. Vi ska bli lyckliga, framgångsrika och superstarka rent mentalt. Gör vi samma tankevurpa här som med överflödig muskelkraft?

Problemet löser vi med smartare rörelse som sprids över våra vakna timmar och de måste skapa nyfikenhet, ansträngning, lust och glädje. Våra sinnen är våra redskap.

Syn, hörsel och i viss mån smak och luktsinne kan få oss att skratta. Hur kan du påverka dem i rätt riktning i din träning? Kvar är känseln. Även här har vi kolossalt mycket att utveckla.

Hur kan vi skapa smarta rörelser som får oss att skratta? Jag har lagt över 20, av min dryga 30, år som tränare på dessa tankar. I början blev jag mest glad över att de aktiva blev glada. Nu förstår jag bättre vilket enormt behov träning som skapar glädje fyller. Framtidens träning är den som ökar vår välmående. Och då måste den grunda sig på en filosofi och värde grund som tilltalar de med behov. Den måsta vara tillgänglig för alla oavsett ekonomi, religion, hudfärg, kön eller rörelseförutsättningar. 

Det är dessa tankar som gör att jag ser oss alla som lika viktiga budbärare. Oavsett om du kallar dig instruktör på gym, förälder, HR-ansvarig så är du lika viktig och ansvarig i att skapa sunda förändringar som ökar vårt välmående. Det är därför som jag fortsätter utbilda ledare. Det är också därför som jag lägger mer fokus på att utbilda människor som inte är instruktörer- de är livsviktiga influensers.

Och du behöver inte känna dig otillräcklig och begränsa dig om du saknar akademisk kunskap. Du kan alltid söka skrattet och våra sinnen är dina redskap.

Möten är möten, ändå så olika!

Möten är magiska. Det kan aldrig bli det samma. Precis som jag vill att Moveooklasserna ska vara- inget pass det andra likt.

En del möten blir bra och minnesvärda. Ur vissa kan det skapas projekt. Andra glömmer man ganska snabbt. När Topphälsa Magazine kallar till julfrukost vet man att det blir många spännande och inspirerande möten. Mötena blir ofta fler, korta och inspirerande. Från Pam’s julkram till korta handslag med nya bekanta. Det kan vara att bli tråkad av Paolo Roberto, som tycker att jag saknar lyster och ska skaffa en kräm som råder bot på åkomman, till möten med kollegor från alla träningsresor.

Screen Shot 2018-12-10 at 14.10.07.png

Det kan också vara möten som det med Erika Kits Gölevik. En fin vän som jag följer med stort intresse. Varje samtal landar i det som händer i livet, och ibland berör vi träning. Vi sitter på varsina håll, men vi delar mycket. Som tankarna kring hur man kan göra skillnad med träningen som främsta redskap. Vi har olika redskap, men vi är båda hantverkare som älskar det vi gör. Vi delar också trätan kring vad som är jobb, hobby och fritid. När man älskar det man gör, ska man dela upp det i fack? Ska man skära ner på det som får en att brinna? Inte helt enkla frågor men vi delar dem med många och vi tror att det är dags att börja prata om det öppet. Vi, liksom många med oss, inser att träningen inte blir bättre än vad livet är. Vi ser också hur vi med träningen kan påverka livet.

Allt hör ihop och livet är en färskvara vars utgångsdatum vi inte känner till. Alltså gäller det att ta dagen om den kommer och göra träningen till något unikt. Det kommer jag och Erika fortsätta att prata om när vi kommer åt. Är du sugen på föreläsning, workshop eller pass med oss är det bara höra av dig till mig:-)

Fusk säger vissa, anpassning säger jag.

flex.jpg

Har man som jag levt sitt vuxenliv inom träningen går man hand i hand med prestationen. Röster säger oss att om vi inte  gör det som förväntas saknar vi karaktär och vi kommer troligen inte nå fram till våra uppsatta mål.

Och jag köper det, om det nu är ett uppsatt mål som kommer att göra skillnad. Det ända problem jag har med den teorin är att många som nått fram inser att det inte gjorde någon större skillnad över tid. Oftast är resultatet av att nå ett mål en färskvara med ett utgångstid kortare än färskmjölk.

De som går med prestationen i ena handen håller bedömningen i andra. Det ligger liksom i sakens natur. Och om det inte finns regler att följa har jag inget att bedöma alltså finns ingen prestation att uppnå. Men om vi vänder på retoriken och skiter prestationen så behöver ingen bedöma det jag gör och vad ska jag då ha regler till? Det är i den miljön du inte kan fuska, du kan bara anpassa.

Jag ber Johan 37 år från Tranås att stå med knäna på en boll och balansera. Johan ger mig den där blicken- "är du dum i huvudet"! Jag kan inte säger Johan! Har du provat förut?- frågar jag. Nej det har jag inte men jag vet att jag inte kan- säger Johan. Hmmm, hur skulle du göra o m du skulle göra det då- frågar jag envist. Johan tar tag i ribbstolen och jag utbrister- "Smart, nu står du ju!". Men jag fuskar ju säger Johan surt. Nej säger jag- "du anpassar utmaningen efter dina förutsättningar, det är smart. Allt annat hade vart dumt och hade förmodligen slutat illa".

Johan ser inte så nöjd ut, han verkar inte vara helt övertygad. Därför fyller jag snabbt i- "hur skulle du nu göra om du inte fick hålla i ribbstolen med hela handen. Johan håller nu balansen med två fingrar. Jag upprepar frågan fast nu undrar jag hur han kan göra det lite svårare för sig själv. Nu tar Johan bort ett finger. Jag vet inte om Johan känner av det, men jag gör det. Atmosfären i rummet har förändrats. Det har Johans energi också.

Han är fokuserad. Han har krupit längre in i sig själv för att hitta hjälp med att lösa uppgiften. Medans jag står och funderar över vad jag nu ska säga ser jag Johan ta bort sista fingret från ribbstolen.  

Det tog oss 40 sekunder att gå från- "det där kan jag inte göra" till "jag fuskar" till "SHIT JAG KAAAAN!"....

Det är otaliga historier som denna som fått mig att skapa det nyfikna och utmanande ledarskapet som ligger bakom Moveoo's ledarskap. Det är därför man inte kan fuska i Moveoo. Man kan bara vara kreativ och anpassningsbar. Man tar det man har och gör så gott man kan. Vi lyssnar på inre röster som säger- osäker, rädd, kan inte och så vidare. Men vi accepterar dem aldrig. Hör vi liknande röster bromsar vi bara in och angriper utmaningen från ett annat håll och så får det bli som det blir. Huvudsaken är att jag utmanar mig, anstränger mig och har kul under tiden.

Sanslöst rolig utbildningshelg!

Det var ett härligt gäng som samlades i Hudiksvall för en helg med Moveooutbildning.

Deltagarna kom från spridda anläggningar och föreningar samt ett antal som kom för egen räkning. Tillsammans bidrog de till en utbildning som var full av nya tankar, utmanande träning och massor av skratt.

"Som utbildare kan man inte bli annat än lycklig när man får träffa alla som nu ska ut och praktisera Moveoo i sitt instruerande. Jag ser redan fram emot att få träffa dem igen"- Jose

Finns inte Moveoo på din anläggning? Be dem då kontakta oss så ser vi till att ändra på det;-)