Stolt som en tupp över viktigt ungdomsuppdrag.

30222101_1891522184205764_8543882015622037504_o.jpg

För att skapa långsiktiga, hållbara och sunda förändringar kring vårt levandeskap måste vi börja tänka annorlunda. Det är med tankens kraft vi kan förändra miljöer och vårt beteende. Mina intentioner med Moveoo är just att skapa nya tankar kring hur vi beter oss kring träning och de beslut vi tar för att stärka vårt välmående. För att nå en förändring krävs en revolution. Eftersom ungdomar är vår framtid känns det ibland tröstlöst när vi vuxna fortsätter att pumpa våra ungdomar med tankar som får dem att prioritera det visuella och individualism före känslan och "laget" (Gruppen). Inom Moveoo tror vi på gruppen och de starka band om människor kan skapa, och som är så viktiga, när förändringar krävs.

Jag har medvetet sökt grupper, föreningar, organisationer och företag som når ut till ungdomar och barn för att erbjuda Moveoo och dess ledarskap över individ och grupp. Ett mission som känns viktigt och är väldigt rolig. Därför känns det extremt bra att jag fått uppdraget att skapa ett familjekoncept till Korpen och alla deras underbara föreningar som finns till för vår skull runt om i landet.

Från hösten -19 kommer ett större antal Korpenföreningar att erbjuda en familjeträning där alla kan vara med och utmanas i en varierad och rolig fysträning efter sina individuella förutsättningar.

Grundkonceptet bygger på ett träning med redskap som små bollar, gummiband, sandsäckar, käppar och kroppen. Upplägget är utmanande och samtidigt tillåtande eftersom deltagarna tillåts vara kreativa och lösningsorienterade i träningen. Det gör att alla kan välja sin egna utmaning.

Min strävan var att skapa en träning där alla kan vara med och utmanas efter sina individuella förutsättningar. Det som skapar mest glädje i träningen är när vi kan utmana varandra utan att bedömas efter prestation. En viktig nyckel i Moveoo Family är att man som deltagare hjälper varandra att lyckas på ett utmanande sätt. Det skapar en magisk energi mellan förälder och barn, eller syskon, då de stimuleras till att se och förstå hur den man tränar agerar och reagerar. Jag berörs speciellt av föräldrars reaktion när de känner att de fått träna utmanande och effektivt m e d sina barn. Att barnen inte bara var med på passen utan att de faktiskt var en förutsättning och en tillgång. Jag tror så starkt på att vi som vuxna måste återta vår roll som sundare förebilder för våra barn. Ett utmärkt hjälpmedel är att träna tillsammans med dem, lösa problem med dem och då gärna på ett fysiskt ansträngande sätt. Så har det fungerat i 100 000-tals år och jag tror att det är ett grundläggande behov som måste tillgodoses i framtiden i syfte att stärka individ och familjens välmående. Att få utbilda Korpens ledare i ett nyfiket ledarskap som syftar till att stärka familjen på alla plan är en fantastisk förmån och jag längtar efter att få följa med i utvecklingen.

 

Moveoo/Korpen på familje-event i Motala och Slite