Moveoo samverkar med Korpen Sverige om ett nytt familje koncept.

Screenshot 2019-08-05 at 19.14.00.png

Idag förstår vi allt bättre hur viktigt det är att  hålla oss aktiva. Speciellt eftersom som väldigt mycket i vår vardag går emot vår biologiska natur. Vi som har familjer är ängsliga över våra barn och den stigande ohälsa som vi vuxna skapar till dem. Då är det lätt hänt att man i all välmening börjar att tjata på sina barn." det är bra att röra på sig, det är nyttigt för dig"…. Barn är inga dumskallar, de vet redan om det. Precis som vuxna vet om att det är dåligt att röka, dricka för mycket sprit, jobba för mycket och så vidare. Vi gör det ändå. Det som har blivit normalt är onaturligt och det naturliga är onormalt, allt är huller om buller.

Många som upplever att de sitter fast i en tight vardag söker lösningar för att kompensera passiviteten. Där finner en del gymmets barnpassning som ett bra alternativ. Om jag ska ta på mig rollen som "djävulens advokat" i syfte att provocera fram nya tankar så skulle jag säga k a t a s t r o f.

Jag tänker på en förälder som jobbat hela dagen, skyndar och hämtar sitt barn för att stressa iväg till kvällens träning. Barnet forslas från en förvaring till nästa. Efter träningen lämnas inlämningskvittot i barnpassningen, barnet plockas ut, och jakten på mat börjar. Snabbt hem för matlagning, eventuella läxor, obligatorisk skärmtid och sen i sängen så att samma mönster kan upprepas dagen efter. Generaliserat och hårdraget, javisst! Ovanligt? Tyvärr inte!

Tiden med våra barn blir allt kortare och kortare. Speciellt om man bara ska räkna med tiden då vi verkligen ä r med barnen. Tiden då du lagar mat och barnet kollar på sin skärm räknas alltså inte.

Det vi som förälder lätt glömmer bort är att tiden då vi är frånvarande  fyller barnen snabbt med annat. Förr i tiden var vi mer med våra föräldrar och vi var det i betydligt mer aktiva miljöer. Ständigt matade vi våra barn med tankar, frågor och insikter som sakta skapade de sanningar de växte upp med.

Mycket av det förhållningssätt vi har till det som händer omkring oss skapades av dialoger med våra föräldrar, barn och släktningar. Idag är det andra röster, möten och situationer som formar oss. Tröstlöst känner en del. REVOLUTION TÄNKER JAG!

Vi måste helt enkelt revolutionera våra tankar och vårt beteende för att återvinna vårt välmående igen.

Och ska vi göra det på ett holistiskt sätt där alla i familjen inkluderas bör det ske ihop, inte i olika enheter där var och en tränar för sig.

Svårt att få till, absolut. Jag påstår inte att jag själv har haft någon större framgång med mina barn och bonusbarn som annars är väldigt aktiva ändå. Men det hindrar mig inte från att fortsätta inspirera kring något jag så in i hjärtat tror är rätt. Nämligen tillsammanskonceptet där alla kan delta och utmana varandra på ett roligt och tillåtande sätt.

Det ligger som grund för det familjeträningskoncept jag har skapat som i sin tur ligger till grund för Korpens Pigg & Gladkoncept som släpps ut på föreningarna under hösten. Med enklare redskap som små bollar, gummiband, käppar och kroppen skapas pass där alla i familjen kan vara med och utmana sig efter sina individuella förutsättningar. Jag gör skillnad på traditionell familjeträning där tar man hänsyn till barnen vilket bidrar till att de vuxna får anpassa sig, alltså träna mycket lättare. Det är ett bra sätt att umgås men jag ser också att vuxna inte kan/vill räkna med det i sin personliga träning. Där vill jag bidra med ett alternativ. Jag tänker mig ett träningspass där många behov tillgodoses.

 

Tanken är alltså ett familjekoncept där man kan träna och utmana sina barn, och tvärt om. Ditt barn ska kunna utmana dig som vuxen, gissa om det skapar energi. Det aktiverar också en fantastisk dynamik som tyvärr håller på att försvinna mellan föräldrar och barn idag. Att få väcka dynamiken till liv och se när det utvecklas är en ynnest få ledare förunnat. Detta möjliggörs med Moveoos nyfikna och utmanande ledarskap som också är väldigt tillåtande och lustfyllt.

 

Vill du prova på Moveoo och Korpens koncept Pigg & Glad och massor av annan träning finns ett lysande tillfälle i Motala 10/8-2019 och det är gratis.

På plats är även Morten Nylén och “Jorge Mix” mfl.