Februaris Moveoostar- Christina Gillberg från Stockholm.

Varje månad kan Moveooledarna skicka in förslag på deltagare som bidrar lite extra till att lyfta andra deltagare och pass. Vi drar en vinnare som vi intervjuar och förser med ett fint pris.

Christina Gillberg har vart med kring Moveoo innan begreppet skapades. Hon bidrar alltid med en härlig energi oavsett om hon kommer springandes från jobbet eller kommer utvilad på ett helgpass. Med en positiv attityd hjälper hon dem hon tränar med när, och om, det behövs utan att förvänta sig något i gengäld. Oavsett dagsform gör hon jobbet och hon går aldrig ifrån ett pass utan att ha ansträngt sig på en hög nivå. Det gör henne till en Moveoostar av rätt virke.

 Ledarens kommentar: “Jag har förmånen att få träna Christina och även hennes barn. Dottern utvecklas ständigt inom kampsporten och sonen utvecklar just nu sin fotboll i Barcelona. Det är Christina du ser på många av filmerna som ligger på vårt inspirationskonto på Instagram (Moveoo). När Christina är med på ett Moveoopass vet man att "ribban" hamnar högt.”- Jose Nunez

IMG_6866.JPG

Några frågor till månadens vinnare:

Du jobbar på byrån DET i Stockholm. Vad är det ni gör? 

Vi är en kommunikationsbyrå som brinner för att hitta det där speciella i varje varumärke – ”det:et” – något som gör att man charmas av varumärket, försvarar det i varje läge, gör det till sitt och gärna rekommenderar det till andra.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet? 

Tja, vi kan ta gårdagen som började med en morgonsamling och genomgång med alla medarbetare, fortsatte på ett sjukhus där vi kollade miljöerna vi ska fotografera i senare under veckan och som avslutades med en kreativ presentation av en ny grafisk profil för en uppdragsgivare.  

Vi faller lätt in i "boxen" när vi går omkring i passiva arbetsmiljöer. Vad gör du för att undvika att fastna i "vardags-boxen"? 

Svår fråga, men jag sitter sällan still, fladdrar och far mellan möten, rum och människor. Och när jag väl är vid skrivbordet halvstår jag, lutad mot en hög sittpall. Vi skaffade en jaktlabrador för ett år sedan och det gör att jag dessutom måste ut och gå flera gånger om dagen. Blir faktiskt ett ganska bra avbrott i vardagsstressen.

Jag vet att du är en väldig aktiv person. Men hur ofta byter du om för träning i veckan? 

Tre gånger i veckan. 

Hur tänker du kring balansen. Tränar du det som finns tillgängligt eller planerar du efter dina behov? 

Det är enkelt att dra på sig löparskorna, så det gör jag gärna. Men löpningen måste jag kombinera med styrka, så jag kör armar, rygg och mage när jag inte har något Moveoo-pass i sikte.

Hur länge har du tränat det som i dag heter Moveoo? 

Sedan det startade. (Begreppet grundades 2015, utvecklingen tog fart på -80 talet)

Vad betyder Moveoo för din träning och dig som person? 

Supermycket, faktiskt. Det är en livlina till energi, skratt och den där känslan av att få känna sig pigg och stark.

Vad tror du bör göras för att fler ska bli aktiva i vardagen och kanske till och med börja träna? 

Att tröskeln till träningen blir så låg som möjligt – prova-på-pass tror jag mycket på och uppmaningen om att alla gör så bra man kan, utifrån de förutsättningar man har. Att börja träna tidigt i åldrarna är också avgörande tror jag, där lekfullheten och att alla ska få vara med är avgörande för att man ska vilja, orka och ha lust att fortsätta.

Tack för att du tog dig tid med frågorna och hoppas att linnet kommer till användning.