Efter Megaformer- Jäklar i gatan så det känns!

Jocke- min min Megaformerinstruktör.

Jocke- min min Megaformerinstruktör.

Det var med ett skönt pirr i magen jag gav mig iväg för att prova på Megaformer på- Becore, Tulegatan/Stockholm.

Hört mycket bra om passet och jag var väldigt nyfiken på om träningen skulle passa mina behov av att balansera upp mina obalanser jag bär med mig från mitt sargade knä.

Jag fick ett mycket trevligt välkommande i receptionen och ett par sockeplast med små plastduttar under. Väl inne i salen tog Jocke hand om mig. Han gick igenom den träningsbrits som de närmaste 50 minuterna skulle utmana mig å det jävligaste. Det var massor av handtag, fjädrar, gummiband och lösa delar som rörde sig. Min förta reflektion var att det påminde om en Pilatesbrits. När vi väl kom igång gick det under. Inte så att övningarna gick fort, tvärt om. Allt skulle gå i "slow motion". Men intensiteten, flowet, var konstant. Snabbt insåg jag att jag gick ut för hårt. Trotts mina inledande intentioner om att prova, ta det lugnt, inte stressa iväg ände jag snabbt vad det var frågan om. I Megaformer-passet fick man verkligen tid att hitta rätt i position och rörelse. Det dröjde inte lång stund innan jag började svettas som en tok, strax efter kom skakningarna. Långsam, långsamt fick man ta sig igenom övning efter övning och efter passet slog dopaminet i taket. Riktigt skönt pass där jag känner mig ordentligt genomarbetad. Visst fanns det någon rörelse där knä och höft sa ifrån, där jag inte orkade ligga kvar och nöta. Men upplägget på passat gjorde att jag enkelt kunde anpassa det efter min förmåga utan att jag störde eller inverkade på någon annans träning.

Skriver detta på morgonen efter passet. Så jäkla skön känsla i kroppen. Detta gör jag om, förmodligen något pass i veckan. Ger passet 4 av 5 möjliga Moveoo- M.

(Ville inte rigga kameran på passet så jag tog lite filmer från deras Instagram-konto)