Ta fram energin!

"Utgångsdatum på bra energi kan vara en dålig kommentar"

IMG_2784.JPG

Visst känns det som att vi går in i en ny fas. Semestern är slut och det är dags att börja jobba. Jag tror även du som inte har ett jobb känner av energin. På restauranger, café och i livsmedelbutiker kommer ordinarie personal tillbaka. Fler bilar i trafiken. Trängre på bussen och fler cyklar på gatan klocka 07.30 och 17.00.

Jag fick känna av den på HiQ's säljkick-off. På en härlig kursgård i Bro körde ett laddat gäng igång hösten med olika tematräffar och ett gäng fysaktiviteter. (Så klart, varför skulle jag annars vara där;-)

Det som är så härligt med detta gäng är att de sedan tidigare är drillade i bra humör. Inga sura miner och bara en skön positiv attityd. De har på olika sätt känt av värdet av att tillföra positiv energi. De vet att de smittar av sig.

Denna gång byggde vi upp olika stationer där en av dem var en tuff hinderbana. De tävlade i olika lag och de bidrog med olika egenskaper. De som kunde använda sin kropp gjorde det, de som kunde peppa gjorde det, en del gjorde lite av båda. ALLA gick in med en inställning att tillföra skön energi.

Jag vet att många saknar bra energi som om det vore något som man förlorat. Men bra energi finns inte av sig själv, det är något som man skapar. Och en minst lika viktig insikt är- energin är inte konstant. Utgångsdatum på bra energi kan vara en dålig kommentar. Samma sekund som den sägs kan energin bland 50 personer förvandlas från något som skapar lust till något man aldrig mer vill uppleva… bara på någon sekund.

Hur skapar man då god energi? För mig sticker två saker ut och det är attityd och förhållningssätt.

  • Attityd- Jag väljer att ge bra energi till alla, delvis för att jag vet att jag får mångfalt tillbaka.
  • Förhållningsätt- Jag möter alltid dålig energi med bra energi, delvis för att jag vet att jag får mångfalt tillbaka.

På så sätt har man skapat en riktigt stark och skön kultur på HiQ. Visst kan du möta en person som har en dålig dag eller två. Men kulturen i företaget är tydlig- vi ger energi för att tillföra till en sund och vinnande kultur!

Kunskap i all ära. Men vill du göra skillnad- tillför skön energi!