Trendspaning- Walk and talk!

Trender kommer och trender går, det är få som består. Inom träning och hälsa är vi duktiga på att ta befintliga aktiviteter som vi sedan piffar upp. Vi sätter ett amerikanskt namn på det. Sedan släpper vi det som en nyhet i förhoppning om att det skall utvecklas till nästa trend.

Vi såg nyss hur löpningen "exploderade" som gruppträningskoncept på våra gym. Staden kryllar av olika löpgrupper som löper gata upp och gata ner. Instruktörer utbildar sig till löptränare, skor säljs som aldrig förr och terapeuter specialiserar sig på löpningsskador. Nu kommer en lugnare trend som ska försöka slita oss från vårt passiva beteende vid skrivborden- walk and talk! I all enkelhet handlar det om att du tar med ditt möte ut på en promenad…

Fördelarna är enkla att se. Du rör på dig, du får frisk luft (kan diskuteras i storstaden) och hjärnforskarna kan påvisa att det händer trevliga saker i vårt huvud. Det är lätt för oss på Moveoo att lyfta denna trend samtidigt som vi vill inspirera till nästa steg.

När väl rutinen med promenader finns kan du skapa mer nytta kring samma promenad. Kanske du hittar en sundare "matholk" lite längre bort från din arbetsplats, kanske kan du hitta en lite mer kuperad slinga till promenaden. Är du riktigt ambitiös kan du ta med dig gummiband. Med gummiband i fickan blir varje stolpe ett potentiellt träningsredskap. En rask lunchpromenad på 30 minuter med 3 stopp där du står och drar i gummiband 3 x 40-60 sekunder får vilken "kontorskropp" som helst att jubla. Fördelarna med dragövningarna är att du aktiverar ryggen samtidigt som att du höjer förbränningen på ett väldigt effektivt sätt.

hiqdrag.jpg

En variant för dig som inte har med gummiband får du om du håller i din partner med en arm samtidigt som ni luar er bort från varandra. öka arbetet med olika benböj samt att "skaka" lite på varandra. Något som brukar locka fram lite puls och skratt.

hiqhandhandlag.jpg

Nästa trend som är under utveckling är Mindfullness. Vi ser med spänning fram emot hur paketeringen kommer att se ut för att nå storskalighet. Någon som har en teori?