Sund utmaning på jobbet!

Knäaboll.jpg

Nu är jag ute på turné igen. Dagens möten sker i Västerås där jag bland annat besöker olika företag. Uppdraget är att få oss att göra det vi behöver men inte gör. För att råda bot på det skaffar allt fler små träningsredskap och ergonomiska möbler. Men det spelar ingen roll om vi har skaffat en boll för att kompensera den passiva miljön om jag bara sitter på den. Minns att människan har skapats under utmanande omständigheter och där nyfiket sökt sig fram. Det vi gjorde gav oss lust att fortsätta. Idag har vi outsourca fysisk aktivitet och lusten sinar

Bollen är en magisk leksak som oavsett storlek kan få en människa att göra fantastiska saker. Men när du är på din arbetsplats vill du förmodligen inte ”gasa” på förmycket. Och det är inte nödvändigt. Korta aktiviteter räcker utmärkt när det kommer till att hålla nerv & muskelfunktionen vid liv. För egen del får jag fantastiskt mycket bra vardagsträning för att jag ständigt visar individer vad man kan göra. ”Du får det att se så lätt ut” kommer av att jag visar en rörelse under 5-6 sekunder ett par gånger varje dag.

Det är något du kan börja med på en gång. Ta kontroll över din vardag och använd bollen på ett utmanande sätt ett par gånger under dagen. I Moveooövningen på bilden ovan utmanas hela kroppen och speciellt ”core” kring mage/rygg och bröstrygg. Ligg rak och sträkt med stark mage. Lyft upp ena benet och knäa tillbollen. Variera utmaningen med att knäa olika hårt. I utmaningen på bilden som ligger nedan gäller det hålla upp höften från golvet samtidigt som man vrider upp kroppen så att man kan balansera på armbågen Växla från arm till arm i ett jämnt och rytmiskt tempo. Räkna med att det kan ta ett tag att få till utmaningen...

Och prova inte bara på dig själv. Om du lockar med fler kollegor så får du massor av bonus:

  • Återupprepad rörelse när du visar.
  • I lärande ligger lust. Du skapar alltså lust för dig och dina nära.
  • Du visar att du tillför till de du tillhör. Viktigt för ett ökat välmående på jobbet.
  • Du skapar kreativitet och nyfikenhet vilket är lika med en fantastisk arbetsplats.

(Du finner mer inspiration på Youtube: moveoo, samt instagram: moveoo)

boxpåboll.jpg