Vi hälsar på hos Moveooledaren Amilia!

Hej Sverige! Under mina 30 år som utbildare har jag träffat fantastiska människor som leder andra i träning. Sedan 2015 utbildar jag de som kommer i min väg i Moveoometoden. En metod som kan användas på varierade sätt. Till metoden finns idag 5 färdiga koncept för dem som vill leda som vi på Moveoo gör. Idag finns 100-tals utbildade moveooledare i landet som på olika sätt använder sig av metoden. Nu inleder jag en resa i Moveoo Sverige för att kolla pulsen på några sköna Moveooledare. Min resa börjar i sommarstaden Varberg där bland annat Amilia Gustavsson härjar runt!

Hej Amilia. Vi är lite nyfikna på vem du är och vad du gör.

Jag heter Amilia och bor i Varberg med man och våra två söner, 3 och 6 år. Har arbetat som instruktör i tio år. Började med step och aerobic och har de senaste åren kört olika typer av funktionell träning som TRX, Functional Moves och egna ihopsatta pass. Gick Moveooutbildningen i vintras och har sedan dess hållt i Moveoo flex och Moveoo Peak på Atletica gym här i Varberg. Där jobbar jag även i receptionen. Arbetar också i en hälsokostaffär samt driver ett eget företag där jag arbetet som massör och ger hälsorådgivningar ur ett Ayurvediskt (urgammal Indisk läkekonst) synsätt.

Oj! Du är verkligen engagerad inom träning och hälsa. Du nämnde att du jobbar på Athletica. Har ni något som utmärker er lite extra?

Gruppträning är något som vi är omtyckta för. Vi har många härliga och duktiga instruktörer och ett brett utbud med bl.a. yoga, spinning, zumba, tabata och Moveoo såklart! I höst kommer vi att erbjuda Moveoo Peak.

Vad kul! Det ska bli spännande att följa utvecklingen med MoveooPeak. Hur är läget annars i Varberg som stad? Jag tänker på utegrupper som tränar, utegym och liknande saker.

Jag tycker att Varberg känns som en ganska "hälsosam" stad, där många motionerar. Cyklar, springer, promenerar och surfar. Det finns många träningsanläggningar i vår lilla stad, men dåligt med utegym än så länge. Varberg är ju en riktig sommarstad som verkligen ökar med människor sommartid. Då finns det gott om utomhusaktiviteter, framförallt yoga tycker jag. Vi på Atletica har många återkommande sommargäster, vilket gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av gruppträning även sommartid. 

Få utegym är inget Stockholm "lider" av inte. Har blivit lite av en "fluga" här. Du ger uppenbarligen väldigt mycket träning till andra. Hur ser det ut för egen del? Vad tränar du?

Nu sitter jag och funderar på vad jag gillar att träna...tänker att jag under mina semesterveckor mest har slappat med en korsordstidning. Men inser att jag faktiskt har rört på mig en hel del ändå! Hoppat studsmatta, cyklat, gått på händer och lekt en massa med barnen. Och det är nog just det jag gillar bäst, att använda kroppen. Jag har tränat gymnastik i många år, så all form av träning som innehåller mycket kroppskontroll, balans och styrka gillar jag. Älskar att bli helt slutkörd på ett roligt och jobbigt gruppträningspass ibland, men att "smygträna" lite varje dag passar mig bra just nu.

Det låter väldigt sunt i mina öron. Är det något vi vill förmedla med Moveoo så är det variation, skratt och svett i träningen samtidigt som man håller balans i livet. Bra koll på den egna träningen, men hur är du som ledare?

Som instruktör försöker jag alltid vara noga med att se varje deltagare och vill gärna gå runt och se till att alla hänger med och har kul. (Inte alltid lätt att tyda 😉) Vet också att jag kan vara lite vimsig. Som ledare vill jag framför allt förmedla glädje. Glädje över att använda kroppen. Svettas och skratta och känna att du blir bättre och bättre kompis med din kropp. Och att du redan nästa dag längtar efter nästa pass. 

Om du skulle nämna en utmaning som ledare ställs inför skulle det bli?

Det svåra är att få de som "hatar att träna" till att börja träna.

Nämn en sak du vill göra som ledare i framtiden

Att komma in på företag och låta anställda få träna på arbetstid, samarbeta med vårdcentraler, gymnasieskolor.

Det låter jättespännande! Du nämner viktiga områden där behovet av engagerade och sunda ledare är stort. Låt oss hoppas att de läser detta och kontaktar dig. Tror du att Moveoometoden kan hjälpa dig i din strävan?

Konceptet Moveoo tilltalar mig väldigt mycket, så ja, det tror jag. Och jag hoppas och tror att jag kan bidra med att få det att växa!

Efter att ha träffat dig på utbildningen och nu tagit del av dina tankar och planer känner jag mig än mer övertygad om att du kommer få fler spännande jobb. Och du kommer definitivt bli en del av Moveoos utveckling och framtidsaga i Varberg. Tack för att du tog dig tid med våra frågor.

Till alla er som är i Varberg och även ni som besöker den fina staden; nu vet ni vart ni ska när ni vill träna varierat, effektivt och roligt.

Jose Nunez

Här kommer du till gymmet!