Möt Björn, en rutinerad Moveoo ledare från Gnesta.

19399968_1739105949452924_4123079543703484973_n.jpg

Moveoo växer sig allt större. Idag finns 100-tals utbildade moveooledare i landet som på olika sätt använder sig av metoden. Jag träffar regebundet ledare för att "kolla läget". Nu har turen kommit till Björn Jansson på Gnesta Hälsa Friskvård

Hej Björn. Du har ju hunnit blivit en luttrad Moveooledare vid det här laget. När och hur kom du i kontakt med Moveoo första gången?

Jag träffade dig på Eriksdalsbadet för ca 8-10 år sedan när jag var med som inspiratör  i vattengympa vid ett stort konvent. Under dagen fick jag möjligheten att delta på ditt Moveoopeak pass och insåg att detta tåget vill jag vara med på. Och på den vägen har jag fortsatt.

Vad kul! Vi har förmånen att få besök av dig och ditt gäng på våra utbildningar och workshops med jämna mellanrum. Vad skulle du säga är största behållningen av att återkomma som ni gör?

Jag är nyfiken av naturen och vill fortsätta utvecklas som individ och ledare. Att regelbundet fylla på med nyheter och träffa likasinnade utvecklar mig som person, kan jag dessutom hjälpa mina medarbetare att fortsätta inspireras av Moveoo, dig och den härliga mentalitet som genomsyrar metoden, så känns det extra bra.

Vad fyller du din vardag med förutom att leda Moveooinspirerad träning?

Jag har arbetat heltid i 15 år med friskvård, dels som anställd åt Korpen samt Scanias friskvårdscenter, Gröndal och dels via mitt egna företag. Jag har fru och två härliga busungar på väg in i, eller är i tonåren, så vardagarna blir lätt fyllda... helst leker mig fram på skidor, MTB och springandes i skogen. Dels tillbringar jag ett antal timmar i skogen med bössan på axeln.

Hur ser din egen träning ut? Hinner du ta hand om dig själv?

Jag brukar säga att jag är gammal orienterare,  men jag har provat mig fram i många idrotter.som fotboll, ishockey judo osv..när vi fick barn nr 1, insåg jag att ett försök till någon satsning på elitidrott inte var möjligt och då bestämde jag mig för att "sluta träna" och bara leka istället. Det uppstod bara ett problem, jag blev lite ofokuserad. Så jag bestämde mig för att ha tre mål att nå fram till per år. Jag åker Vasaloppet, CykelVasan och springer lidingöloppet. Väl på tävling åker "hornen" fram, men vägen dit är fylld av massor av lek och bus.

Vad har du för planer inför framtiden?

Jag har haft målet i flera år att flytta mitt företag till större lokaler.  Tanken är att flytta in mina grupper i en lokal istället för som nu, att hyra gympasalar. Att fortsätta sprida glädje, utmaningar blandat med skratt med moveoometoden som bas, vilket känns riktigt roligt och givande.

Spännande! Vad ser du som din främsta uppgift, och vad vill du åstadkomma med det du gör?

När vi ser hur många av oss i åldern 20-65år som inte hittat sin drivkraft eller sin glädje i att träna, samt kanske inte rört på sig de senaste 5-10-15 åren är det inte svårt att hitta inspiration. Min passion är att hjälpa dem att få tillbaka glädjen,  Att få dem aktiva och hjälpa dem hitta nya vägar att bli sitt bästa "jag". Där lägger jag mitt stora fokus.

Vart hittar man dig om man vill ha kontakt med dig?

Min bas är Gnesta, Sörmland, dit är du alltid välkommen. Mitt företag heter Gnesta Hälsa Friskvård, vi har en websida, gnestahalsa.se och en mailadress: bjorn@gnestahalsa.se alla vänner av moveoo är alltid välkomna.

Tack för att du tog dig tid med mina frågor. Vi syns framöver. /Jose Nunez