Träningstips!

I 100 000-tals år har vi utmärkt oss för att vara exceptionella kommunikatörer. Det var det som fick oss att överleva. Vägen dit har vart långsam och mödosam. Att lära sig fungera med en människa och i en grupp tar tid eftersom alla våra sinnen ska trimmas och samköras. Men när vi väl har kommit fram till den vi ska kommunicera med är vi bäst på jorden. Eller kanske ska jag skriva- var bäst på jorden. I takt med att vi utvecklar snabba kommunikationsverktyg som datorer och telefoner tynar våra unika kommunikationsförmågor sakta bort. Vi försöker desperat ersätta dem med smilys och snap-foton där vi med olika grimaser försöker ge orden en extra känsla. Men raset är totalt. Idag är det JAG som gäller, och JAG vill att det ska gå snabbt. JAG vill visa att JAG är stark, snygg och smart. JAG vill se cool ut. Blir så dyster när jag ser alla som har telefoner och lurar när de tränar i gym. Instängda i sin bubbla skickar de tydliga signaler till omgivningen- Låt mig vara, jag vill vara själv! JAG vill lyssna på MIN musik.. Möjligt att det är ett storstadsfenomen som bekräftas av att det är där singlarna vistas. Kanske är detta en del i problematiken när vi ser till den mentala ohälsan, att vi sluter in oss. Vi är programmerade att söka hjälp, tröst och kärlek från en människa, inte en maskin och fiktiva "kompisar" som bekräftar sin vänskap med ett "like" eller en cool snap-bild. Ska vi med träningen som redskap öka välmående bland människor är det livsviktigt att vi står upp mot den mentala isoleringen. Varför inte helt förbjuda telefoner i gym med motiveringen- "vi jobbar mot en totalhälsa. För din, och dina medmänniskors skull tar vi hand om telefonen så att du ser, hör och känner av de som är omkring dig."